Familie Oldehinkel

Over Familie Oldehinkel

Lid geworden in april 2021

Mijn naam is Herbert Oldehinkel. In Radewijk, vlakbij de Duitse grens, ligt mijn varkensbedrijf. Ongeveer 4000 vleesvarkens worden hier verzorgd totdat ze groot genoeg zijn om geslacht te worden.

Gezien de locatie van ons bedrijf, is de keuze voor intensieve veehouderij voor de hand liggend. Daarin nemen dierwelzijn en milieuvriendelijk boeren een belangrijke plaats in.

Acceptatie in de omgeving 

Ons bedrijf dient meer doelen dan alleen het produceren van varkensvlees. Acceptatie door de omgeving is een belangrijk item, en daarom hebben we besloten om door middel van zonnepanelen energie op te wekken. Dat doen we niet alleen voor ons eigen gebruik, maar we kunnen op deze manier ook andere huishoudens voorzien van duurzaam geproduceerde energie.

Naast het varkensbedrijf onderhouden we ook diverse landschappelijke elementen. Zo beheren we een wandelpad, onderhouden we een kikkerpoel en verschillende singels. Op deze wijze kunnen we ook op het gebied van biodiversiteit onze bijdrage leveren.

Meedoen met Boert Bewust is belangrijk

Ik doe mee met Boert Bewust omdat ik het van belang vind dat we als boeren samen het contact zoeken met de maatschappij. Met elkaar is het makkelijker om doelen te bereiken, door van elkaar te leren en dat uit te stralen naar de maatschappij.

Meedoen omdat we het makkelijker vinden om samen doelen te bereiken, alleen red je het niet altijd. Van elkaar leren, zowel boeren onderling als in contact met de burgers.

Bijzonderheden

Naast mijn varkensbedrijf heb ik ook een projectbureau, waar ik als landschapsarchitect bezig ben met diverse vraagstukken rondom vergunningen, bestemmingsplan etc. Neem een kijkje op mijn website: http://www.erfontwikkelaar.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Beeldkwaliteit