Welkom op de website van Vechtdal

Meld je aan voor de actie : met opgeruimde blik

Met opgeruimde blik

Heeft u het vorige week ook gelezen? Een melkkoe bij Vechtdal Boert Bewust-deelnemer Stan Bosman stierf omdat er naar alle waarschijnlijkheid blik in het veevoer terechtgekomen was. Dat komt doordat mensen zomaar hun blik (en ander afval) weggooien en dit in het land van veehouders belandt.
Helaas is Stan niet de enige veehouder die hier last van heeft. In het hele Vechtdal is er overlast van blik en ander afval dat mensen zomaar achterlaten in plaats van netjes in de vuilnisbakken te doen of mee naar huis te nemen.
Wat tof dat een aantal burgers zich spontaan meldde om te komen helpen met blik rapen 1 à 2 dagen voordat het gras gemaaid wordt!

Tijd voor actie
Wilt u ook helpen rapen, stuur dan een mail naar vechtdalboertbewust@gmail.com.
Geef uw naam, telefoonnummer en plaatsnaam door en u wordt dan gekoppeld aan een veehouder bij u in de buurt. Deze zal contact met u opnemen vlak voordat ze het gras willen gaan maaien. Als tegenprestatie krijgt u een rondleiding op het bedrijf.
Bij vragen kunt u terecht op bovenstaand mailadres en dan nemen we spoedig contact met u op.

Geïnteresseerde veehouder?
Mocht je nu veehouder zijn en graag de verbinding willen leggen met de burger en gebruik willen maken van diens hulp om blik te rapen uit je land, mail dan ook naar bovenstaand mailadres voor verdere informatie.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners