Onze boerderij
In 2022 heeft het stel de boerderij overgenomen van de ouders van Remco, na een aantal jaren in VOF te hebben gezeten. Remco is verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden in de stal, zoals het voeren van de kalveren, het schoonmaken en onderhouden van de materialen en hokken en de dagelijkse controlerondes. “Elke dag controleren we onze kalveren, stuk voor stuk. Als een kalf niet goed in zijn of haar doen is, krijgt ze extra aandacht.”
Dierenwelzijn
Dierwelzijn is een belangrijk item voor de familie. “Wij zijn pas tevreden, als alle kalveren happy zijn en zich fijn voelen. Hier doen we elke dag ons best voor. Als de kalveren goed in hun doen zijn, groeien ze vanzelf.” De kalveren worden gehouden in groepshokken in een geïsoleerde stal. De temperatuur wordt constant gehouden tussen 17 en 20 graden, zodat de kalveren het nooit te koud of warm krijgen. “Als de kalveren op ons bedrijf komen, warmen we de stal op met warmtekanons. Dan hoeven ze zichzelf niet warm te houden.”
Boerderijwinkel
Anneke werkt twee dagen buitenshuis en verzorgd de boekhouding en het huishouden. Ook verkoopt ze op woensdag en zaterdag vlees in de boerderijwinkel aan huis. In het assortiment heeft Anneke uiteraard kalfsvlees, maar ook scharrelvarkensvlees, van eigen varkens. Daarnaast biedt ze veel verschillende streekproducten aan, zoals zuivel, kip, eieren, cadeautjes, droge worst, producten van Geert Best en speciaalbiertjes. Anneke heeft veel contact met consumenten via haar winkel en kan via die weg het gesprek aangaan met mensen.
“De reden om ons aan te sluiten bij Vechtdal Boert Bewust is dat we graag bijdragen aan een eerlijk beeld over onze sector. We worden vaak negatief geframed, terwijl we trots zijn op ons bedrijf en het beste voor hebben met onze dieren. Daarom zetten we ons graag in om boer en burger met elkaar te verbinden.”