Ons bedrijf
We houden de varkens binnen het concept Keten Duurzaam varkensvlees en Beter Leven 1 ster. Alle biggen worden voorzien van een elektronisch oormerk. De slachterij weet op deze wijze wie de vader en de moeder is en of het dier gedurende haar leven behandeld is met antibiotica. Let wel: al het vlees uit Nederland is antibiotica vrij. Na behandeling zit er een wachttijd op het leveren van dieren. Deze wordt streng gehandhaafd en er wordt streng op gecontroleerd. Zo houden we samen voedsel gezond en veilig.
Duurzaamheid
Duurzaamheid vinden wij belagnrijk. Oa betekent dat voor ons ook het kiezen van een duurzame zeug. Deze zeug heeft niet de maximale productie, maar heeft kwaliteitsbiggen die een hoge gezondheidstatus hebben. Door een sterke zeug, wat te zien is aan haar goede beenwerk en goed uier, heb je ook vitale biggen en daarmee ook een vitaal vleesvarken. Een sterke zeug gaat ook langer mee. Hierdoor hoeven we minder zeugen te vervangen dan de norm.
Verbinding
De samenleving bestaat uit steeds meer burger en minder boeren. Lang niet iedereen heeft in zijn of haar naaste familie nog een boer of tuinder. Dit betekent dat het steeds belangrijker wordt om ons verhaal te vertellen. We willen allemaal gezond en veilig voedsel dat ook nog eens betaalbaar moet zijn. Daarnaast is het varken onmisbaar, omdat het naast het vlees nog maar liefst 187 andere producnten van gemaakt worden. En tot slot is er mest nodig om planten te laten groeien. Maar dit moeten we zélf wel vertellen. Boert Bewust is hier een mooi platform voor, waar we graag via de streek Vechtdal Boert Bewust aan bij willen dragen.