Welkom op de website van Vechtdal

Familie Timmermans

Wij zijn de familie Timmermans. In de landelijke omgeving van oud-Bergentheim hebben wij een jongveeopfokbedrijf en een agrarische kinderopvang. Ons bedrijf heeft een flinke transitie doorgemaakt. Tien jaar geleden zijn wij gestopt met het houden van varkens en zijn wij de kinderopvang begonnen en vorig jaar hebben wij de omschakeling gemaakt van melkvee naar jongvee. De combinatie van boerderij en kinderopvang is prachtig en biedt ons de mogelijkheid om kinderen kennis te laten maken met het boerenleven.

 

Jongveeopfokbedrijf

Wij hebben ongeveer 80 stuks jongvee. De kalveren komen van een aantal bedrijven uit de buurt en worden bij ons grootgebracht tot pinken. Als een pink drachtig is gaat zij op export naar melkveehouders in het buitenland. Wij vinden het belangrijk dat de dieren gezond zijn en er goed uitzien. Het voer dat de dieren krijgen is van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Ook het klimaat in de schuur is belangrijk: de stal is fris, licht en het dak is volledig geïsoleerd.

Kinderopvang

Bij onze kinderopvang kunnen de kinderen genieten van de ruimte, rust en natuur die de boerderij te bieden heeft. Wij vinden het belangrijk om de kinderen al op jonge leeftijd de waarde van voedsel, dieren en natuur mee te geven. Dit speelt dan ook een belangrijke rol in onze opvang! Naast de kalveren zijn er bij de kinderopvang ook twee varkens, wat kippen en konijnen te bewonderen. De kinderen kunnen zelf ontdekken hoe groenten groeien in hun eigen moestuintje. We proberen om de kinderen elke dag een kijkje in de schuur te laten nemen. De schepjes, bezems en kruiwagens staan klaar om te helpen. Kijk voor meer informatie op www.hetkalfje.nl.

 Duurzaamheid vinden wij een belangrijk thema. Wij wekken onze energie zelf op via de zonnepanelen op het dak van de koeienschuren. We gebruiken aard- en luchtwarmte in de kinderopvang en in de BSO is een warmte terugwinsysteem geïnstalleerd. Hierdoor proberen we de fossiele brandstof tot een minimum te beperken!

Waarom Vechtdal Boert Bewust?

Wij doen mee aan boert bewust, omdat wij ‘bewust’ ondernemen, zowel op de boerderij als bij de kinderopvang. Wij laten graag zien waar we mee bezig zijn en waarom we bepaalde keuzes maken. We hopen verbinding te kunnen leggen met de maatschappij, iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen!

Familie Timmermans

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We willen graag uitdragen dat we als boer bewust bezig zijn met diverse maatschappelijke thema’s.

  • We hebben een koeborstel in de stal. Dit vinden ze erg fijn.

  • Om gezonde dieren te houden is het belangrijk dat we goed voer winnen en dat de dieren in een lichte en frisse stal staan. Het dak is geïsoleerd.

  • Langs het buitenverblijf van de kinderopvang is een bloemenstrook ingezaaid. Ook leggen we een bloementuin en moestuintje aan voor de kinderen. Op deze wijze kunnen we ze leren dat natuur belangrijk is.

  • De kinderopvang heeft een houten gevel. Hierdoor is de uitstraling natuurlijker en past het in het landschap. We willen een net erf houden, tenslotte komen hier veel bezoekers.

  • Een groot deel van de energie wekken we zelf op. En op onze kinderopvang zijn de BSO bussen elektrisch. We willen toe naar energie neutraal en geven de kinderen op de opvang ook mee dat duurzaamheid belangrijk is.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners