Welkom op de website van Vechtdal

Landbouw- en Pluimveebedrijf Schukkert

Ik ben Han Schukkert en heb samen met mijn familie een Pluimvee, akkerbouw en tuinbouwbedrijf. We hebben we 31.000 leghennen waarvan 16.000 vrije uitloop. Daarnaast hebben we 180 ha grond in beheer en daar van is 50ha in eigendom. Het land bestaat uit gras, maïs als voer voor de koeien en voor lelies, gladiolen, zaaiuien, aardappelen, suikerbieten, graan.

Milieu en biodiversiteit

Door wet- en regelgeving houdt je je als akkerbouwer al veel bezig met milieu. Daarnaast zit ik in het KAVB convenant. (Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur) In dit convenant hebben ze bepaalde afspraken wat betreft milieu en imago van de bloembollensector. Denk hierbij aan het zaaien van akkerranden, extra bufferzones, onderzoek naar groene middelen etc. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de omwonenden, bijvoorbeeld door het gebruik van een spuitschema. Aan de zijkanten van de percelen (bufferzones) zaai ik mais of  akkerranden vol met bloemen en/of kruiden die bijdragen aan biodiversiteit. Daarnaast is het een prachtig gezicht. Op het erf wordt bezinkingsbassins voor het spoelen van de bollen driekwart van het jaar overgelaten aan de natuur. Deze bassins vormen een perfecte omgeving voor kikkers en andere dieren. Nesten van weidevogels worden gemarkeerd door de vrijwilligersgroep  weidevogelbescherming Sibculo en omstreken. Tijdens landwerkzaamheden wordt er om de nesten heen gewerkt en kuikentjes ontweken.

Waarom Vechtdal Boert Bewust

Ik en mijn familie zoeken graag de verbinding met de maatschappij. Zo hebben wij naast een uitgebreide website over hun bedrijf ook een Facebook- en Twitter pagina, en zelfs een Youtube kanaal. Door aan mensen het verhaal te vertellen en dingen uit te leggen, hopen wij op begrip. We willen zo transparant mogelijk te zijn. Daarom staat onze naam en website op de werktuigen en machines.

Landbouw- en Pluimveebedrijf Schukkert

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We zoeken graag de verbinding met de maatschappij. Zo hebben we naast een website ook een Facebook- en Twitterpagina en zelfs een YouTube kanaal. Door mensen hun verhaal te vertellen, en dingen uit te leggen, hopen zij op begrip.

    Op het erf worden eieren en ambachtelijke advocaat verkocht.

  • Door wet- en regelgeving houd je je als akkerbouwer al veel bezig met milieu. Daarnaast zitten we in het KAVB convenant. (Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur) In dit convenant hebben ze bepaalde afspraken wat betreft milieu en imago van de bloembollensector. Denk hierbij aan het zaaien van akkerranden, extra bufferzones, onderzoek naar groene middelen etc. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de omwonenden, bijvoorbeeld door het gebruik van een spuitschema.

  • Aan de zijkanten van de percelen zaaien we zogenaamde akkerranden. Deze akkerranden staan vol met bloemen en/of kruiden die bijdragen aan biodiversiteit. Daarnaast is het een prachtig gezicht. Op het erf wordt eigen water opgevangen in bezinkbassins met een biofilter. Deze bassins vormen een perfecte omgeving voor kikkers en andere dieren. Nesten van weidevogels worden gemarkeerd door de vrijwilligersgroep Avereest. Tijdens landwerkzaamheden wordt er om de nesten heen gewerkt.

  • We houden een uitgebreide website bij, waarop wij informatie verschaffen over ons bedrijf, en alles wat daarbij komt kijken. We proberen zo transparant mogelijk te zijn, en vertellen graag ons verhaal. Daarom staat hun naam en website op werktuigen en machines. Mensen met vragen kunnen zo gelijk informatie opzoeken op de website van Schukkert.

  • We wekken het grootste gedeelte van hun benodigde energie zelf op door middel van zonnepanelen op het dak. De trekkers die gebruikt worden gaan zuinig met brandstof om, en het grootste gedeelte van de verlichting bestaat uit LED, een duurzamer alternatief voor TL lampen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners