Markhorst Bloembollen

Over Markhorst Bloembollen

Lid geworden in november 2018

Wij zijn Marcel en Gea Markhorst. Samen met onze medewerkers en onze twee zonen runnen wij een akkerbouwbedrijf in Brucht en in De Krim. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en verwerking van leliebollen.
Daarnaast telen we nog diverse vaste planten, graan, maïs, uien, gras en veel afrikaantjes (Tagetes).

Bij de verzorging van de gewassen komt heel veel kijken. We zorgen ervoor dat het gewas gezond, sterk en weerbaar is. Gewasbescherming is hierbij een belangrijk onderdeel, evenals een bemesting en beregening. Alles wordt afgestemd op de de behoefte van het gewas.

Omgeving

Wij vinden het vanzelfsprekend om open te zijn naar de omgeving, en in het bijzonder naar de mensen die naast of vlakbij onze percelen wonen en dat de mensen weten wie we zijn en wat we doen en waarom we iets doen. Daarom staan bij onze lelie-percelen borden met contactgegevens.
Een bewuste keuze is de afrikaantjes-teelt, om zo op biologische wijze schadelijke aaltjes in de grond tegen te gaan, ook leveren deze veel organische stof wat de weerbaarheid van onze gewassen verhoogd. Mooie bijkomstigheid is dat deze bloeiende velden een belangrijke voedingsbron zijn voor bijvoorbeeld bijen en hommels, samen met onze bloemrijke akkerranden.

We doen mee met Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden dat mensen weten wat we doen. Op deze manier hopen we meer duidelijkheid te kunnen geven over de keuzes die we maken en waarom we die maken.
Neem ook eens een kijkje op onze website http://www.markhorstbloembollen.nl.

Bijzonderheden

Markhorst Bloembollen in Brucht was de eerste Vechtdal Boert Bewust boer. Zijn bord werd op 27 september 2018 geplaatst en daarmee werd Vechtdal Boert Bewust officieel gelanceerd!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur