Melkveebedrijf maatschap R.H. en S. Noordman

Over Melkveebedrijf maatschap R.H. en S. Noordman

Lid geworden in april 2021

Wij zijn Richard en Silvia Noordman en wij wonen met onze kinderen op ons melkveebedrijf in Dalfsen. In 2001 is de boerderij, vanwege woningbouw en opkomst van een industrieterrein, verplaatst naar de huidige locatie.
De stal is aan de achterkant verlengd om de koeien meer ruimte te bieden. In 2011 is de melkstal verruild voor 2 melkrobots. Momenteel worden er 85 koeien gemolken en hebben we 30 kalfjes. Sinds de komst van de melkrobots is het antibioticagebruik flink afgenomen. Daar zijn we heel trots op.

Onze koeien krijgen minimaal 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag weidegang aangeboden. Maar in de stal is het ook goed vertoeven voor onze koeien. Zo kunnen ze zich heerlijk schuren aan een roterende koeienborstel en rijdt er een mestrobot rond die er voor zorgt dat de roosters regelmatig schoon geschoven worden. Sinds vorig jaar hebben we een ventilatiesysteem in de stal gemaakt.  Er wordt zomerdag verse frisse lucht ingeblazen, zodat het op stal lekker fris en prettig om te verblijven is voor de koeien. 

Kinderen op de boerderij

Op de boerderij heeft Silvia ook een gastouderopvang opgestart. Het is erg mooi om de kinderen die hier wekelijks komen, mee te geven hoe het is om tussen de koeien op te groeien. Elke dag gaan de kinderen met traptrekkers en fietsjes mee om te helpen de koeien te voeren. Tussen de middag drinken ze natuurlijk een groot glas verse melk.

De combinatie boerderij – gastouder en Boert Bewust is een perfecte combinatie. We willen graag bewustwording creëren bij mensen die ons bedrijf bezoeken. Door het gastouderopvang komen we veelvoudig in contact met mensen die niet alles weten over de regelgeving en hoe wij met onze dieren omgaan. Dat laten we graag zien!

Onze passie

Wij zijn trots op ons bedrijf. Door de juiste samenwerking van mens en dier, kunnen wij een mooi product leveren. We streven naar een zo natuurlijk mogelijke manier van boeren. Met passie voor de dieren… en met passie voor de natuur!

Bijzonderheden

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit