Welkom op de website van Vechtdal

Melkveebedrijf Noordman / Kinderopvang De Kleine Kornuiten

Wij zijn Ronald en Karla Noordman. In Dalfsen runnen wij een melkveebedrijf, met daarbij een kinderopvang, de Kleine Kornuiten genaamd..

 

Ons melkveebedrijf
Op ons melkveebedrijf houden we ongeveer 60 stuks melkkoeien, en daarnaast jongvee. De stal van de koeien is comfortabel ingericht. Omdat er onvoldoende land om het bedrijf ligt, blijven de koeien zowel in de zomer als in de winter op stal. Voor ons is het daarnaast prettig dat onze dieren constant eenzelfde rantsoen gevoerd krijgen, waardoor de kwaliteit van de melk constant blijft.
Op de daken van de stallen liggen zonnepanelen, waarmee we voor ons melkveebedrijf volledig zelfvoorzienend zijn in de stroomvoorziening.

Kinderopvang
Op de kinderopvang komen dagelijks gemiddeld 100 kinderen. Hiervoor is een apart gebouw neergezet, dat voldoet aan alle regels omtrent kinderopvang. De kinderen mogen regelmatig een kijkje nemen bij de dieren, of zelfs een handje meehelpen. Zo leren ze al jong waar hun eten vandaan komt, en dat vinden we van groot belang! Gewassen groeien maar één keer per jaar, dus je moet zuinig met je voedsel omgaan.

 

Het belang van Vechtdal Boert Bewust
We doen mee met Boert Bewust, omdat we consumenten graag bewust willen maken van de wijze waarop voedsel geproduceerd wordt, en welke rol men daar zelf in heeft. Zo hopen we ook vanuit de maatschappij waardering te krijgen voor ons boerenbedrijf.

Wil je meer weten over ons bedrijf en/ of de kinderopvang? Neem dan eens een kijkje op onze website: http://www.dekleinekornuiten.nl. Wie weet tot ziens!

 

Melkveebedrijf Noordman / Kinderopvang De Kleine Kornuiten

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  We proberen de maatschappij op verschillende manieren te betrekken. Zowel via social media, als het uitnodigen van mensen op ons bedrijf/kinderopvang. Denk hierbij aan het ontvangen van schoolklassen. Ook andere evenementen zijn al weleens georganiseerd, zoals een open dag die meer dan 2000 mensen trok, opa en oma dagen, kamperen bij de boer, sinterklaasvieringen etc. Kinderen zijn hierin het speerpunt, zij moeten het eerlijke verhaal over de landbouw horen, en vooral ook zien.

  Je kunt ons volgen via : De Kleine Kornuiten op Facebook en Twitter

   

 • Qua duurzaamheid houden we ons vooral bezig met het scheiden van afval, het tegengaan van voedselverspilling en het zelf opwekken van energie. Wij proberen dit ook mee te geven aan de kinderen van de kinderopvang. Zo leren de kinderen dat afval netjes gescheiden moet worden, en leren ze waar hun voedsel vandaan komt. Gewassen groeien maar één keer per jaar, dus je moet zuinig met voedsel omgaan.

 • De koeien staan in een ruim opgezette stal met veel licht- en luchtinlaat. Als het weer het toelaat, gaan de stalgordijnen open voor nog meer frisse lucht. De stal is onderbezet, wat betekent dat er meer lig- en vreetplekken zijn dan het aantal koeien in de stal. Een groot voordeel hiervan is dat koeien die lager in de rangorde staan, ook alle tijd en ruimte krijgen om rustig te eten en liggen. Daarnaast zijn de looppaden en ligplekken in de stal ruim opgezet. Koeien kunnen elkaar hierdoor makkelijk passeren, en hebben alle ruimte om lekker te liggen in hun ligboxen.

   

 • Wij zijn minder gefocust op dit onderdeel, omdat we relatief weinig grond hebben. Hierdoor zijn we genoodzaakt om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van ons land en hebben wij geen ruimte voor kruidenrijk grasland of andere aanpassingen voor de natuur. We leren de kinderen van de kinderopvang wel van alles over natuur. Zo gaan we met de kinderen naar hun eigen stukje bos om te spelen, en hebben we verschillende hobbydieren.

 • Dit onderdeel is erg belangrijk voor ons. De uitstraling van hun bedrijf is tenslotte hun visitekaartje. Daarom besteden we hier veel aandacht aan. Het team krijgt dit ook mee. Zij zorgen dat alles netjes is en blijft. Bij de toekomstige nieuwbouw van de kinderopvang wordt ook rekening gehouden met het aanzicht.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners