Melkveebedrijf Noordman / Kinderopvang De Kleine Kornuiten

Over Melkveebedrijf Noordman / Kinderopvang De Kleine Kornuiten

Lid geworden in januari 2019

Wij zijn Ronald en Karla Noordman. In Dalfsen runnen wij een melkveebedrijf, met daarbij een kinderopvang, de Kleine Kornuiten genaamd.

Op ons melkveebedrijf houden we ongeveer 60 stuks melkkoeien, en daarnaast jongvee. De stal van de koeien is comfortabel ingericht. Omdat er onvoldoende land om het bedrijf ligt, blijven de koeien zowel in de zomer als in de winter op stal. Voor ons is het daarnaast prettig dat onze dieren constant eenzelfde rantsoen gevoerd krijgen, waardoor de kwaliteit van de melk constant blijft.
Op de daken van de stallen liggen zonnepanelen, waarmee we voor ons melkveebedrijf volledig zelfvoorzienend zijn in de stroomvoorziening.

Op de kinderopvang komen dagelijks gemiddeld 100 kinderen. Hiervoor is een apart gebouw neergezet, dat voldoet aan alle regels omtrent kinderopvang. De kinderen mogen regelmatig een kijkje nemen bij de dieren, of zelfs een handje meehelpen. Zo leren ze al jong waar hun eten vandaan komt, en dat vinden we van groot belang! Gewassen groeien maar één keer per jaar, dus je moet zuinig met je voedsel omgaan.

We doen mee met Boert Bewust, omdat we consumenten graag bewust willen maken van de wijze waarop voedsel geproduceerd wordt, en welke rol men daar zelf in heeft. Zo hopen we ook vanuit de maatschappij waardering te krijgen voor ons boerenbedrijf.

Wil je meer weten over ons bedrijf en/ of de kinderopvang? Neem dan eens een kijkje op onze website: http://www.dekleinekornuiten.nl. Wie weet tot ziens!

Bijzonderheden

Ronald en Karla Noordman van De Kleine Kornuiten zijn het derde bedrijf dat is aangesloten bij Vechtdal Boert Bewust. Zij hebben de primeur van de Gemeente Dalfsen, want op zaterdag 12 januari is bij het bedrijf het eerste Vechtdal Boert Bewust bord van de Gemeente Dalfsen geplaatst.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Beeldkwaliteit