Welkom op de website van Vechtdal

Landbouwbedrijf Van der Veen

Wij zijn familie van der Veen. In het plaatsje Bergentheim is ons pluimveebedrijf gevestigd. Op ons pluimveebedrijf houden we ongeveer 72.000 leghennen, waarvan ruim 32.000 gehouden worden als scharrel (Beter Leven 1 ster) en 40.000 volgens het vrijeuitloopconcept (Beter Leven 2 ster).

Voor de hennen die we volgens het vrijeuitloopconcept houden, hebben we gekozen voor de witte leghennen; dit specifieke ras gaat efficiënter met zijn voer om, leeft langer en is daarom duurzamer en productiever ten opzichte van de bruine hennen. Hoewel de dieren overdag naar buiten kunnen, komen ze de stal binnen als de zon begint te schijnen. Maar ook in de stal kunnen ze naar hartelust rondscharrelen en een stofbad nemen, net als onze scharrelhennen.
De scharrelhennen komen niet buiten, maar hebben wel de beschikking over een ruime stal waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten.

De eieren verpakken we zelf in eigen, bedrukte eierdoosjes. Deze worden verkocht aan huis, in lokale supermarkten en boerderijwinkels in de omgeving.
Voor ons als pluimveehouder is het ontzettend belangrijk om een goede relatie met burgers te hebben. Het zoeken naar deze verbinding doen we onder andere door ons bedrijf open te stellen via onze skybox. Ook doen we mee met fietstochten en we houden rondleidingen. Door mee te doen aan Boert Bewust hopen we deze activiteiten verder te kunnen uitbreiden. We zijn trots op ons bedrijf en dat laten we graag zien!

Landbouwbedrijf Van der Veen

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  We ontvangen regelmatig groepen en hebben ook een zichtstal. Daarnaast is het mogelijk om eieren op ons erf te kopen en leveren we ook rechtstreeks aan supermarkten in de buurt.

  Neem gerust een kijkje op onze website: Pluimveebedrijf Van der Veen – Bergentheim

 • We doen  aan het concept  Beter Leven van de Dierenbescherming.
  Er zijn verschillende soorten afleidingsmaterialen aanwezig: pikblokken, luzernebaaltjes en zitstokken.

 • Langs de uitloop hebben we een bloemenmengsel ingezaaid en in de uitloop staan verschillende soorten bomen en struiken.
  Ook verbouwen we zelf luzerne die we in stal gebruiken als afleidingsmateriaal.

 • Een verzorgd en aangekleed erf vinden we erg belangrijk. Daarom hebben we erfbeplanting aangelegd.

 • We hebben bewust voor witte kippen gekozen. Deze zijn duurzamer dan de bruine. Ze worden minder snel ziek, gaan efficiënter met voer om en hebben een langere levensduur dan de bruine kip.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners