Pluimveebedrijf Van der Veen

Over Pluimveebedrijf Van der Veen

Wij zijn familie van der Veen. In het plaatsje Bergentheim is ons pluimveebedrijf gevestigd. Op ons pluimveebedrijf houden we ongeveer 70.000 leghennen, waarvan ruim 30.000 gehouden worden als scharrel en 40.000 volgens het vrijeuitloopconcept.

Voor de hennen die we volgens het vrijeuitloopconcept houden, hebben we gekozen voor de witte leghennen; dit specifieke ras gaat efficiënter met zijn voer om, leeft langer en is daarom duurzamer en productiever ten opzichte van de bruine hennen. Hoewel de dieren overdag naar buiten kunnen, komen ze de stal binnen als de zon begint te schijnen. Maar ook in de stal kunnen ze naar hartelust rondscharrelen en een stofbad nemen, net als onze scharrelhennen.
De scharrelhennen komen niet buiten, maar hebben wel de beschikking over een ruime stal waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten.

De eieren verpakken we zelf in eigen, bedrukte eierdoosjes. Deze worden verkocht aan huis, in lokale supermarkten en boerderijwinkels in de omgeving.
Voor ons als pluimveehouder is het ontzettend belangrijk om een goede relatie met burgers te hebben. Het zoeken naar deze verbinding doen we onder andere door ons bedrijf open te stellen via onze skybox. Ook doen we mee met fietstochten en we houden rondleidingen. Door mee te doen aan Boert Bewust hopen we deze activiteiten verder te kunnen uitbreiden. We zijn trots op ons bedrijf en dat laten we graag zien!

Bijzonderheden

Meer weten over dit bedrijf?
Kijk dan op Pluimveebedrijf Van der Veen – Bergentheim

 

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit