Welkom op de website van Vechtdal

Scholtens Erf

Welkom op onze pagina van Scholtens Erf; het melkveebedrijf van Arjan en Marlies Scholten. Samen met onze drie jonge kinderen wonen en werken wij iedere dag met veel passie op ons melkveebedrijf, gelegen in De Krim. Arjan werkt op de boerderij en Marlies ontfermt zich over de boerderijwinkel, dat zich vooraan op het erf bevindt. Alle zuivelproducten die in de boerderijwinkel verkocht worden, zijn zelf gemaakt door Marlies. Ze bereidt deze producten van de melk van hun eigen koeien. Ook het rundvlees komt van eigen dieren.

Familiebedrijf

Het stel is sinds dit jaar (2022) officieel eigenaar van het melkveebedrijf. Zoals dat op vele agrarische bedrijven gaat, is ook dit bedrijf generatie op generatie doorgegeven. Arjans opa heeft het bedrijf destijds in 1961 gekocht, en na hem is Arjans vader verder gegaan. Nu is het de beurt aan Arjan en Marlies, om de komende jaren op dit mooie plekje te passen. Arjan zorgt elke dag opnieuw, met veel plezier voor zijn 115 koeien en het bijbehorende jongvee. De koeien beslissen zelf wanneer zij gemolken worden door de melkrobots, en kunnen in het voorjaar en de zomer lekker naar buiten.

Dierenwelzijn

Dierwelzijn is een belangrijk speerpunt voor Arjan en Marlies; zo beschikken de koeien over zachte ligbedden en hangen er koeborstels in de stal. Op warme dagen zorgen de ventilatoren met verneveling voor verkoeling. Het mankeert de koeien aan niks!
Al deze maatregelen dragen bij aan een goed dierwelzijn en een langere levensduur. Dit is een belangrijk speerpunt voor Arjan. Zijn doel is om robuuste, gezonde koeien te fokken, die lang op zijn bedrijf kunnen blijven. Een goede verzorging speelt hierin een cruciale rol.
Naast het streven naar een duurzame veestapel, is familie Scholten op het gebied van energie ook duurzaam bezig! 70% van de benodigde energie wordt zelf opgewekt, door middel van zonnepanelen. Voor het overige deel nemen zij groene stroom af. Op de boerderij worden daarnaast  verschillende energiebesparende maatregelen genomen. Denk hierbij aan ledverlichting en het gebruik van een warmteterugwinningsinstallatie.

Waarom Vechtdal Boert Bewust
Arjan en Marlies zijn trots op hun bedrijf. Zij gaan graag het gesprek aan met de consument, om te vertellen wat zij doen, en welke keuzes zij op hun boerderij maken. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op Scholtens Erf voor een heerlijk zuivelproduct, of stukje vlees van eigen koe! U kunt ook alvast een kijkje nemen op de Facebook en Instagram pagina van de familie, genaamd: Scholtens Erf.

Scholtens Erf

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Door onze boerderijwinkel hebben we veel contact met consumenten. We gaan graag het gesprek aan en zijn trots op wat we doen.  U kunt ons ook volgen via facebook en instagram

     

  • De koeien beschikken over zachte diepstrooiselboxen, kunnen gemolken worden wanneer ze willen en weiden zomerdag.

  • Op ons erf zijn veel boerenzwaluwen te vinden. En we zaaien de kuilbulten in met een bloemenmengel, zodat deze zomers volop bloeien. Hier hebben de vlinders en de bijen weer profijt van. De weidevogelnesten worden gemarkeerd, zodat we er met de trekker en machines omheen kunnen rijden.

  • De klanten kunnen vooraan op het erf in onze winkel vlees en zuivel kopen.

  • We streven naar gezonde, sterke koeien die zo mogelijk bij ons kunnen blijven. Een groot gedeelte van de energie wekken we zelf op dmv zonnepanelen. De overige stroom is groene stroom.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners