Welkom op de website van Vechtdal

Varkensbedrijf van der Vegt

Wij zijn familie van der Vegt. In Dalfsen runnen wij een varkensbedrijf, waarbij we een zorgtak als nevenactiviteit hebben gecombineerd.

Vroeger hielden we op ons bedrijf zowel zeugen als vleesvarkens. Inmiddels zijn de zeugen verkocht, en is de zeugenstal compleet verbouwd voor de zorgtak. Een paar zeugen zijn nog hobbymatig aanwezig. Deze dieren krijgen ook biggetjes, die verzorgd worden door mensen van de zorgboerderij. Als deze biggetjes groot genoeg zijn, gaan ze mee met de andere biggen op de boerderij.

Momenteel houden we zo’n 2000 vleesvarkens en 500 biggen. De dieren houden we volgens de voorschriften van Beter Leven Keurmerk 1 ster, Varken van Morgen en Keten Duurzaam Varkensvlees. We zijn zelfs bezig om varkens te gaan leveren die gedurende hun hele leven geen antibiotica nodig gehad hebben!

De dieren worden in grote groepen gehouden, en krijgen dagelijks ruwvoer als afleidingsmateriaal, waarmee ze zich vermaken.

Het welzijn van de dieren hebben we hoog in het vaandel, mits het betaalbaar blijft. We runnen ons bedrijf vanuit de visie van rentmeesterschap: zorg voor mens, dier, natuur en milieu.

Van enkele varkens verkopen we het vlees direct aan huis. Deze varkens komen ook buiten en hebben strohokken tot hun beschikking. In de toekomst denken we eraan om dit uit te breiden.

We vinden het belangrijk om samen met andere boeren één gezicht naar de maatschappij te vormen. Herkenbaarheid is belangrijk, zo kunnen we allemaal ons verhaal vertellen, dat achter de productie van ons voedsel zit.

Vechtdal Boert Bewust is daarom een initiatief waar we ons graag bij aansluiten!

Wil je meer te weten komen over ons bedrijf? Neem dan eens een kijkje op onze website: http://www.deruimtedalfsen.nl

Varkensbedrijf van der Vegt

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • De stallen zijn voorzien van biologische luchtwassers. Deze wassers zuiveren de uitgaande stallucht, zodat er schone gezuiverde naar buiten gaat. Hierdoor wordt er uitstoot van ammoniak gereduceerd.

  • Er liggen zonnepanelen op de daken en er zijn twee windmolens aanwezig om energie op te wekken.

  • De dieren worden in grote groepen gehouden en krijgen dagelijks royaal afleidingsmateriaal.

  • De dieren worden gehouden via de voorschriften van Keten Duurzaamvarkensvlees en krijgen een chip in het oor. Hierdoor zijn ze van geboorte tot slacht te volgen en kan op de slachterij uitgelezen worden of de dieren antibiotica nodig zijn geweest.

  • Klik hier  om naar onze eigen website te gaan.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners