Varkensbedrijf van der Vegt

Over Varkensbedrijf van der Vegt

Wij zijn familie van der Vegt. In Dalfsen runnen wij een varkensbedrijf, waarbij we een zorgtak als nevenactiviteit hebben gecombineerd.
Vroeger hielden we op ons bedrijf zowel zeugen als vleesvarkens. Inmiddels zijn de zeugen verkocht, en is de zeugenstal compleet verbouwd voor de zorgtak. Een paar zeugen zijn nog hobbymatig aanwezig. Deze dieren krijgen ook biggetjes, die verzorgd worden door mensen van de zorgboerderij. Als deze biggetjes groot genoeg zijn, gaan ze mee met de andere biggen op de boerderij.

Momenteel houden we zo’n 2000 vleesvarkens en 500 biggen. De dieren houden we volgens de voorschriften van Beter Leven Keurmerk 1 ster, Varken van Morgen en Keten Duurzaam Varkensvlees. We zijn zelfs bezig om antibioticavrije varkens te gaan leveren!
De dieren worden in grote groepen gehouden, en krijgen dagelijks ruwvoer als afleidingsmateriaal, waarmee ze zich vermaken.

Het welzijn van de dieren hebben we hoog in het vaandel, mits het betaalbaar blijft. We runnen ons bedrijf vanuit de visie van rentmeesterschap: zorg voor mens, dier, natuur en milieu.
Van enkele varkens verkopen we het vlees direct aan huis. Deze varkens komen ook buiten en hebben strohokken tot hun beschikking. In de toekomst denken we eraan om dit uit te breiden.
We vinden het belangrijk om samen met andere boeren één gezicht naar de maatschappij te vormen. Herkenbaarheid is belangrijk, zo kunnen we allemaal ons verhaal vertellen, dat achter de productie van ons voedsel zit.

Vechtdal Boert Bewust is daarom een initiatief waar we ons graag bij aansluiten!

Wil je meer te weten komen over ons bedrijf? Neem dan eens een kijkje op onze website: http://www.deruimtedalfsen.nl

Bijzonderheden

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit