Welkom op de website van Vechtdal

22 juli 2019

Bordonthulling bij melkveebedrijf Broeks

De onthulling van het Vechtdal Boert Bewust bord bij Leo & Klazien Broeks vond zaterdagavond 13 juli plaats.

In bijzijn van de LOV (Lemelervelds Ondernemende Vrouwen) tijdens het jaarlijks ondernemersuitje. Vanuit de Vechtdal Boert Bewust foodtruck werd ieder voorzien van een (H)eerlijke Vechtdalsmoothie Met zuivel van de fam. Broeks (FrieslandCampina), fruit van boertbewust deelnemer Ernie van de Kolk , een crusli topping van Bakkerij van der Most en dit alles bereid in de keuken van Reimink , dus helemaal Vechtdal.

Doormiddel van het bedrijfsbord laat je als deelnemer zien dat je niet alleen bewust op je bedrijf bezig bent, maar je geeft hiermee ook aan dat je de verbinding zoekt met de maatschappij. Leo en Klazien doen dit al door open te staan voor allerlei initiatieven zoals taalstage ’s voor o.a. statushouders op het bedrijf en snuffelstages van basisschool leerlingen en kom je zo langs fietsen en ze zijn thuis dan mag je het bedrijf bekijken en vertellen ze over het werk op de boerderij. De invulling kan voor elke deelnemer anders zijn. Je kan als deelnemer ook helpen tijdens evenementen in het Vechtdal waar ze de verbinding zoeken. Zoals tijdens de wandelvierdaagse in Ommen. Daar werd er vanuit de Foodtruck komkommer, tomaatjes en wortel uitgedeeld . Deze zomer kan je de foodtruck tegenkomen tijdens de landbouwdagen in Hardenberg, Ommen en Dalfsen waarbij altijd wel een product uit het Vechtdal uitgedeeld wordt en er tijd is voor een praatje met de boer/boerin.

De borden zijn al veelvuldig te zien in Gelderland en Overijssel o.a. Salland en op de Veluwe waar het allemaal begon. De wens is dat je landelijk deze streekborden steeds meer gaat zien en dat er verbinding komt tussen boeren, tuinders en de samenleving in eigen streek . Dat er een open en eerlijk gesprek over de land- en tuinbouw komt. En om te laten zien hoe voedsel geproduceerd wordt om zo de betrokkenheid van consumenten bij de herkomst van voedsel te betrekken. In het Vechtdal zijn ze vorig jaar begonnen en gaan ze uit van een geleidelijke groei van deelnemers. Op de website www.vechtdalboertbewust.nl staan de eerste deelnemers (dus ook Leo & Klazien Broeks) In de biblo-take die Klazien sinds dit jaar aan de oprit heeft , liggen naast de boeken ook folders over Vechtdalboertbewust.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners