Welkom op de website van Vechtdal

12 juni 2019

De Boeren Beleving: Boert Bewust evenement in alle streken

Voor het eerst organiseert de landelijke Boert Bewust het evenement: De Boeren Beleving! De slogan voor deze eerste editie is Ervaar het selfie! Bezoekers kunnen in het laatste weekend van juni het boerenleven ervaren bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust-streken en dus ook in het Vechtdal!
Kom je ook een eitje proeven of een selfie nemen?

Want wie kan er beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er in het Vechtdal ruimte voor een goed gesprek. Tijdens de picknick bij Camping de Beerze Bulten of een van de andere activiteiten zoals; het nemen van een selfie met een boer(in) en een kip of bij de opening van het Bastingplein in Bergentheim neemt de boer of tuinder tijd voor vragen en het vertellen van zijn verhaal.

De Boeren Beleving

Tijdens De Boeren Beleving worden in alle Boert Bewust-streken o.a. picknicks met streekproducten georganiseerd, met als geheim ingrediënt het verhaal van de boer(in). Vechtdal Boert Bewust gaat 29 juni, van 08.30-10.30uur, gekookte eieren uitdelen vanuit de foodtruck aan de campinggasten van de Beerze Bulten. Gasten worden uitgenodigd hun picknickkleedje en hun eten mee te nemen. Een gekookt eitje wordt hen aangeboden door Vechtdal Boert Bewust. Er worden (boeren-)spelletjes georganiseerd en er is een oldtimertrekker waar kinderen op mogen zitten. Daarnaast is er een kruiwagenrace, een overalrace en mogen kinderen een kleurplaat maken.

Ervaar het selfie!

Er kunnen selfies worden gemaakt door de gasten met de boer(in) en ze kunnen een selfie maken met een kip, die ze mogen vasthouden. Het idee is dat de selfies per mail worden ingestuurd en er een prijsje voor de winnaars in zit!
Aan het einde van de ochtend gaat een deel van de karavaan naar het Bastingplein in Bergentheim, waar de opening van het plein zal zijn! Pluimveehouder v.d Veen is hier al aanwezig en zal overheerlijke gebakken en gekookte eieren aanbieden aan de aanwezigen. De festiviteiten duren daar van 11.00-13.00u op zaterdag 29 juni.

Samen sterk

Binnen Boert Bewust werken de streken samen, ondersteund door de Stichting Boert Bewust. In dit landelijke evenement komt de samenwerking optimaal naar voren. Boert Bewust werkt aan echte verbinding tussen boeren, tuinders en hun omgeving. Daar wordt het landelijke evenement op ingericht: er is tijd voor een goed gesprek.
Volg ons ook via Facebook, Twitter en Instagram.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners