Welkom op de website van Vechtdal

19 januari 2019

De Kleine Kornuiten ‘Boeren Bewust’

De Kleine Kornuiten ‘Boeren Bewust’

Op zaterdagmiddag 12 januari bent u vanaf 14.30u van harte welkom om een kijkje te nemen bij kinderopvang De Kleine Kornuiten het melkveebedrijf van Ronald en Karla Noordman in Dalfsen. Dit nadat om 15.00u op feestelijke wijze hun “Vechtdal Boert Bewust- bord’’ wordt onthult! Zij zijn hiermee de eerste Vechtdal Boert Bewust-deelnemer van de Gemeente Dalfsen. Ronald en Karla runnen samen een melkveebedrijf met daarbij een kinderopvang in Dalfsen.

Met de onthulling van het Vechtdal Boert Bewust bord bij het melkveebedrijf en de kinderopvang van Ronald en Karla Noordman, wordt dit initiatief verder uitgerold in de streek. Na de plaatsing van de borden bij Markhorst Bloembollen in Brucht en Vechtdalgranen in Ommen, krijgt De Kleine Kornuiten het eerste Vechtdal Boert Bewust bord van de Gemeente Dalfsen. Een primeur dus voor dit mooie veelzijdige bedrijf!

De Kleine Kornuiten Boeren Bewust in Dalfsen

Zaterdagmiddag 12 januari bent u vanaf 14.30u van harte welkom om een kijkje te nemen op het melkveebedrijf en de kinderopvang van Ronald en Karla Noordman. Deze middag wordt om 15.00u op feestelijke wijze stilgestaan bij de plaatsing van het Vechtdal Boert Bewust bord. Aansluitend wordt er door Ronald en Karla Noordman tot 17.00u een rondleiding gegeven op het melkveebedrijf en de kinderopvang.
‘We doen mee met Boert Bewust, omdat we consumenten graag bewust willen maken van de wijze waarop voedsel geproduceerd wordt, en welke rol men daar zelf in heeft. Zo hopen we ook vanuit de maatschappij waardering te krijgen voor ons boerenbedrijf.’, aldus Karla.
Tijdens deze middag wordt er ook het nieuwe AED-apparaat op het bedrijf gepresenteerd.
Uiteraard zal Vechtdal Boert Bewust ook aanwezig zijn met haar foodtruck en over(h)eerlijke Vechtdal smoothies!

Boert Bewust is een landelijke beweging die ontstaan is in de Gelderse Vallei, om verbindingen tot stand te brengen tussen boeren en burgers (de maatschappij). Inmiddels rolt de Stichting “Boert Bewust” dit concept landelijk uit en is op 27 september van dit jaar Vechtdal Boert Bewust gelanceerd met de onthulling van het eerste bord.

Verbinding tussen boeren en burgers

De land- en tuinbouw is verweven met veel maatschappelijke thema’s zoals landschap, voedsel en dierenwelzijn, maar ook toerisme, recreatie en leefklimaat. Landbouw en voedsel is daarmee een dagelijks onderwerp van gesprek in de (lokale) media en de politiek, maar ook onder burgers en consumenten. Er is behoefte aan duidelijke informatie en transparantie. Om dit te bereiken gaan de boeren en tuinders steeds meer zelf in gesprek met de samenleving. Boert Bewust zorgt ervoor dat boeren en tuinders op een effectieve manier in contact komen te staan met burgers, bedrijven, overheden en andere aanverwante partijen in het Vechtdal.
In de nabije toekomst zult u wellicht steeds meer Vechtdal Boert Bewust borden voorbij zien komen in het Vechtdal bij de deelnemers en samenwerkingspartners.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners