Welkom op de website van Vechtdal

1 juli 2022

Deelnemersbord Vechtdal Boert Bewust onthuld

Op zaterdag 25 juni jl. werd op het erf van de familie Timmermans in Bergentheim een Vechtdal Boert Bewust bord onthuld. Het jongveebedrijf met agrarische kinderopvang is hierdoor herkenbaar als deelnemer van het initiatief die de verbinding zoekt met de samenleving. Streekteamlid en mededeelnemer Hendrieëtte Bouma wees de aanwezigen op het belang ervan, helemaal gezien de huidige tijd.

 

Vechtdal Boert Bewust

De vereniging Vechtdal Boert Bewust bestaat uit boeren en tuinders in het Vechtdal. Zij gaan graag de verbinding aan met de samenleving en doen dat op verschillende manieren. Afgelopen zaterdag was dat via een open dag en het onthullen van het bord. In de zomerperiode organiseren we verschillende activiteiten . Een mooie manier om als burger het gesprek aan te gaan met een boer of tuinder.

 

Bewust en duurzaam ondernemen

De onthulling vond plaats tijdens de goed bezochte open dag van Agrarische kinderopvang Het Kalfje gerund door familie Timmermans en hun medewerkers. Bezoekers konden meteen kennismaken met Vechtdal Boert Bewust. Er werden smoothies uitgedeeld met fruit en zuivel van boeren uit de omgeving. Ook was er informatie over de bewuste duurzame keuzes die het bedrijf maakt door middel van zonnepanelen, diergezondheid en het bevorderen van biodiversiteit op het erf.

 

Kinderopvang op de boerderij

Agrarische kinderopvang Het Kalfje biedt kinderopvang aan op de boerderij. Een veelzijdige plek waar kinderen kunnen genieten van de ruimte en rust, en waar ze al op jonge leeftijd in contact komen met alles wat groeit en bloeit in de natuur.

 

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners