Welkom op de website van Vechtdal

23 juli 2022

Een ei en een aardappel, maar dan anders

Afgelopen dinsdag   trokken 2 deelnemers van Vechtdal Boert Bewust er op uit. Ze gingen naar Bij Ons Dagkamp in Beerze. Dit is een gevarieerd vakantiekamp voor alle kinderen van 7-12 jaar in de gemeente Hardenberg. Hendrieette had 2 kippen meegenomen en vertelde volop over het leven van een kip. Dat deze eieren legt dat wisten de kinderen wel, maar dat er ook eieren in mayonaise en cake zit was iets nieuws. Vol verbazing keken ze Hendrieette aan. De kinderen mochten de kippen ook even vasthouden wat best wel spannend was.

Han had zijn trekker meegenomen. Dat is wel heel cool om daar even in te zitten. Je zit ontzettend hoog en kan dan heel ver kijken. Voor een boer is een trekker erg belangrijk. Hij kan er verschillende machines achter doen, zodat hij mest naar het land kan brengen, daarna kan gaan poten zoals bijvoorbeeld aardappelen. Deze moeten later in het seizoen nog een keer beschermd worden tegen onkruid en ziektes en uit eindelijk is hij weer een trekker en machine nodig om de aardappelen te oogsten. Dan kan de boer zijn aardappelen verkopen. Maar met een aardappel kun je veel meer. Wist je dat er ook lijm en meel van gemaakt wordt? Dit meel dient als bindmiddel in heel veel producten die wij dagelijks eten.

De tijd vloog om, want er is ontzettend

veel te vertellen over het leven op een boerderij. De kinderen kregen ook nog meer informatie mee naar huis. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze partner De Heus Voeders B.V.

 

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners