Welkom op de website van Vechtdal

11 november 2022

Een leerzame verbindende ledenbijeenkomst

Afgelopen maandag 7 november hadden we een ledenbijeenkomst met een mooie opkomst op het kantoor van onze partner Countus Accountants en Adviseurs in Ommen.  Een goed bereikbare locatie op een mooi centraal punt in het Vechtdal.

Esther Weernink, ondernemersadviseur van Countus heette ons van harte welkom en legde uit hoe breed het takenpakket van Countus is. Daarna kwam onze voorzitter, Gerrie Kleene aan het woord. Zij bedankte Countus dat we hier deze avond mochten zijn. Daarna legde ze uit wat Vechtdal Boert Bewust doet. Op deze avond waren namelijk niet alleen leden van de vereniging aanwezig, maar ook potentiële leden. We hebben verschillende activiteiten uitgevoerd en er komt er nog één aan, namelijk “Verlichte trekkerroutes “.  In gemeente Hardenberg, Ommen en Dalfsen zal op 23 december as een route gereden worden met mooie versierde en verlichte trekkers. Per gemeente kunnen mensen zich aanmelden die met hun trekker mee willen doen. Zodra de routes in deze gemeentes bekend zijn, zullen ze gepubliceerd worden, zodat mensen langs deze route kunnen gaan staan om de trekkers te bewonderen.

Verbinding

Aansluitend luisterde we naar een boeiende presentatie van Paulien Hogenkamp van Hogenkamp Agrarische Coaching. Het thema was “Je eigen koers varen met behoud van verbinding”. Je kunt alleen verbinding maken als je een goed gesprek met elkaar voert. Luister naar elkaar en stel vragen aan elkaar. Natuurlijk mag je boos zijn. Maar boosheid wordt veroorzaakt door bedroefd zijn of angst.  Als het je lukt om deze boosheid hiernaar toe om te zetten en dat je dit uit kunt bespreken met anderen, komen er ook oplossingen.  We leven in een hectische periode. Laten we omzien naar elkaar.

Borrel

We sloten de avond af met een hapje en een drankje. Om zo ook met elkaar te spreken. We kijken terug op een geslaagde avond met volop onderlinge verbinding en inspiratie voor goede gesprekken.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners