Welkom op de website van Vechtdal

3 april 2023

Expositie Tekens van Verre

Eind vorig jaar kwam er een uitnodiging van Nora Kastein, Margin Art Stichting,  om deel te nemen aan “kunstwerk met statement voor expositie”.
Onze bijdrage werd gevraagd aan een gemeenschappelijk kunstwerk: een groot gevelteken bestaande uit zoveel mogelijk symbolen en afbeeldingen welke ingezonden konden worden door verschillende plattelandsorganisaties uit Hardenberg en omstreken. Wij hebben hiervoor ons logo ingediend en daarbij behorend statement.
Gezamenlijk gevelteken
1 april jl was het zover. De expositie ‘Tekens van Verre’ in de Oelemölle te Hardenberg werd feestelijk geopend en het gemeenschappelijk gevelteken werd onthuld door de wethouder van cultuur van gemeente Hardenberg, Linda Verschuur Otter. Diverse plattelandsorganisaties hebben hier aan meegewerkt namelijk; Midwinterhoorn Vereniging “Vechtdal Bloazers”, Boerinnengroep Hardenberg, Vechtdal Boert Bewust, The Pig Story, Het Gilde van Molenaars en Historische Vereniging Hardenberg. Naast dit gevelteken hangt uitleg over de diverse tekens. Het gemeenschappelijke gevelteken is gemaakte door Jan Ranter, voormalig beheer van de Oelemölle.
Ons logo is mooi verwerkt in het gevelteken!
Expositie Tekens van Verre
Naast het nieuwe gevelteken, zijn er ook bestaande geveltekens te bewonderen en zijn er diverse mooie werken van de volgende kunstenaars : Jan Oosting & Charlotte Engels, Ima Amy en Fabiana Klein Goldewijk.
De expositie is nog tot 30 september te bezoeken in de Oelemölle in Hardenberg.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners