Welkom op de website van Vechtdal

18 maart 2022

Gezocht burgers die willen blik rapen om de koeien gezond te houden

Waarschijnlijk herinnert u zich de actie ‘Met opgeruimde blik’  nog van vorig jaar. Ook dit jaar willen we  hem weer uitvoeren. 

Nog steeds wordt er veel blik (en ander afval) zomaar uit de auto of vanaf de fiets weggegooid. Dit beland niet alleen in de berm, maar ook in de weilanden waar de koeien straks weer volop grazen. Als zij dit blik inslikken, gaan ze er aan dood. Omdat te voorkomen willen we  weer met burgers blik gaan rapen bij veehouders in het Vechtdal.  We doen dit net voordat er gras gemaaid zal gaan worden.  Door het afval op te rapen, dragen we daarnaast ook bij aan een schoon  milieu en zijn we voor de natuur ook goed bezig. 

Wilt u graag helpen rapen

Geef dan uw naam, telefoonnummer en plaatsnaam door via het mailadres: vechtdalboertbewust@gmail.com . U  wordt dan gekoppeld aan een  veehouder bij u in de buurt. Hij zal contact met u opnemen vlak voordat hij het gras wil gaan maaien.  Als tegenprestatie krijgt u een rondleiding op zijn bedrijf. Ook bij vragen kunt u terecht op bovenstaand mailadres en we nemen zo spoedig contact met u op.  

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners