Welkom op de website van Vechtdal

19 januari 2019

Grote belangstelling bij bordonthulling Vechtdal Boert Bewust familie Noordman

Grote belangstelling bij bordonthulling Vechtdal Boert Bewust familie Noordman

Afgelopen zaterdag 12 januari werd het eerste Vechtdal Boert Bewust bord van de Gemeente Dalfsen geplaatst! En wel bij Agrarische kinderopvang De Kleine Kornuiten/het melkveebedrijf van de familie Noordman in Dalfsen! Onder het toezicht van vele belangstellenden werd het derde Vechtdal Boert Bewust bord onthuld door Maurits Von Martels samen met de familie Noordman. Voor hen een primeur want zij zijn hiermee de eerste Vechtdal Boert Bewust deelnemer van de Gemeente Dalfsen.

Tijdens de feestelijke middag was de Vechtdal Boert Bewust-gedachte goed zichtbaar door de vele samenwerkingen van ondernemers uit het Vechtdal!
Vechtdal Boert Bewust serveerde vanuit haar eigen foodtruck overheerlijke smoothies samengesteld door Restaurant Het Roode Hert in Dalfsen. Een heerlijk drankje van verse melk van de koeien van de familie Noordman en vers fruit van Ernie van der Kolk. Er werd Leerdammer-kaas uitgedeeld en Restaurant Het Oude Station liet de aanwezigen smullen van smakelijke mini-burgers van Vechtdal Herford rund van de familie Simons.
Bij het ontvangst kreeg iedereen koffie met koek van Bakkerij Van der Most, die de koek had gemaakt van producten van Vechtdal Boert Bewust-boer Eddie Schwieters van Vechtdalgranen.

Boer-Burger-verbinding

Met de onthulling van het 3e Vechtdal Boert Bewust bord is het initiatief verder uitgerold in de streek. Na de plaatsing van het eerste borden bij Markhorst Bloembollen in Brucht en Eddie Schwieters van Vechtdalgranen in Ommen was het nu de eer aan de familie Noordman in Dalfsen.
Veel kinderen, (groot-)ouders, collega-boeren en andere belangstellenden waren zaterdagmiddag bij de onthulling aanwezig.
Rond 15.00u opende Herbert Oldehinkel, namens het streekteam van Vechtdal Boert Bewust de middag en bedankte de familie Noordman voor hun ontvangst en deelname aan Vechtdal Boert Bewust en lichtte daarna het belang van Vechtdal Boert Bewust toe.

(Boer) Ronald en Karla Noordman namen het woord vervolgens over en vertelde o.a. dat ze met de opening van het nieuwe gebouw van hun kinderopvang geen cadeaus wilden, maar geld voor een AED. Deze AED werd, na de onthulling van het bord, onthuld door kinderen van de zorgboerderij.
Maurits von Martels, zelf melkveehouder en 2de kamerlid benadrukte daarna nogmaals hoe belangrijk het is dat de mensen weten waar hun voedsel vandaan komt. Von Martels was hier acht jaar geleden ook geweest, toen in rol als wethouder van de gemeente Dalfsen met de opening van de Kinderopvang en was verbaasd hoe het in positieve zin veranderd was. De familie Noordman is volgens hem het ultieme voorbeeld van de boer burger verbinding!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners