Welkom op de website van Vechtdal

28 januari 2020

#makeadate2020 – doe mee!

Boert Bewust, Boeren van Nederland, LTO Noord, Aeres Hogeschool en Wakker Boer slaan de handen ineen om #makeadate2020 tot een groot succes te maken! Dit doen we door een aantal dates met impact te organiseren en deze zichtbaar te maken in de media, maar ook door zoveel mogelijk boeren, tuinders en burgers te mobiliseren om op date te gaan. Tijdens de date ga je in gesprek over een onderwerp naar keuze. Het gaat om het maken van een echte verbinding! Tijdens de trainingen van René Schepers die op dit moment plaatsvinden in de streken wordt ook aandacht besteed aan de actie.

De actie: hoe werkt het?

Nodig voor of op Valentijnsdag 2020 iemand uit die jij als boer graag wilt ontmoeten buiten je eigen boerenbubbel. Ga tijdens je date in gesprek over een thema dat boer en samenleving raakt en wat bij je past. Doe dat positief, ben nieuwsgierig en maak een echte verbinding. Het is en blijft tenslotte een Valentijns-date.

  • Kies iemand met wie je in gesprek wilt: je buurman, de slager, de boswachter, burgemeester, sportheld, directeur natuurmonumenten, tweede Kamerlid etc. Kies iemand bij wie jij indruk wil maken en/of iemand die indruk op jou kan maken!
  • Uitnodiging: stuur voor of op Valentijnsdag (14 februari)  een persoonlijke uitnodiging. Dit kan per app, mail of via sociale media. Wij zorgen voor een kort filmpje die je kunt gebruiken bij de uitnodiging (in productie).
  • Wacht op reactie en maak een date.
  • Ga in gesprek: zoek een geschikte ‘keukentafel’. Tips voor een goed gesprek vind je (binnenkort) op onze website.
  • Communiceer over je date: maak een foto, zet het op facebook/Twitter/Instagram, maak een filmpje of een kort artikel. Deel dit op je eigen sociale kanalen met de juiste # ‘s, bij wederzijds goedkeuren natuurlijk.
  • Reactie naar Boeren van Nederland: stuur een korte reactie met je ervaring naar Boeren van Nederland (info@boerenvannederland.nl). Of gebruik @boerenvanNL op sociale media kanalen.

Meer informatie, tips en inspiratie vinden jullie hier; Brief_makeadate2020_BoertBewust en op de website www.boerenvannederland.nl

Als Boert Bewust streek wil ik jullie vragen om mee te doen aan deze actie door op streekniveau een aantal dates te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een burgemeester, wethouder, natuurvereniging, etc. Het mag van alles zijn! Probeer daarbij ook de lokale pers te betrekken. Hulp nodig bij het maken van een date? Neem contact op met Boeren van Nederland via de website www.boerenvannederland.nl. Graag deze informatie delen met deelnemers van Boert Bewust.

Zegt het voort aan je collega’s, hoe meer boeren en tuinders meedoen, hoe meer dates, hoe meer verbinding!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners