Welkom op de website van Vechtdal

9 november 2021

Rondje kavelpad bij fam. Markhorst

Afgelopen zomer konden zowel burgers als politici verschillende deelnemers bezoeken in het Vechtdal. We noemden deze activiteit ‘Rondje kavelpad’. Juist door een rondje over je bedrijf te lopen, kan je als boer laten zien wat je doet en wat je bezig houdt. De burger of de politicus ziet en hoort dan van alles en er is alle ruimte om vragen te stellen. Hierdoor ontstaat een mooie dialoog.

Helaas konden een aantal bestuurders niet mee doen aan het rondje kavelpad in de zomerperiode. Gelukkig konden we alsnog een geschikt tijdstip vinden. Vorige week was het zover en gingen ze op bezoek bij fam. Markhorst. Hun telen bloembollen, maar ook tagetes (afrikaantjes), gerst, maïs en grasland. Alle aspecten van de plantenteelt kwamen dan ook aanbod.

Op Twitter verscheen al snel een berichtje van de heer te Rietstap “Boeiend gesprek gehad tijdens een #rondjekavelpad op initiatief van @VechtdalBB en @LTOVechtdal bij de familie @Markhorstbv. In gesprek over alle aspecten van de plantenteelt. #boerenleven # agrarisch ”

Fijn om zulke berichten te lezen. Ook familie Markhorst kijkt terug op geslaagde middag. Als boeren is het belangrijk om onze kennis te delen met de bestuurders en politiek welke beleidsregels opstellen die ons raken op onze bedrijfsvoering. Graag blijven we in gesprek en worden we graag meegenomen in het opstellen van beleid. Oftewel praat met ons in plaats van over ons. Dit geldt niet alleen voor politici, maar ook voor burgers. Juist daarom is Vechtdal Boert Bewust opgericht. Om samen het gesprek aan te gaan.

Reserveer vast 17 en 18 december in uw agenda. Ook dan is het mogelijk om verschillende boeren in het Vechtdal te bezoeken. Houdt onze website in de gaten voor meer informatie.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners