Welkom op de website van Vechtdal

30 mei 2022

Van Riek tot Vork

Op zaterdag 4 juni van 11.30-16.30 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle, organiseren Vechtdal samen met IJsseldelta Boert Bewust het evenement van Riek tot Vork.

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte, lange tafel. Je gaat zitten, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op. Terwijl je alle stadsgeluiden om je heen vergeet, krijg je een klein gerechtje uit één van beide streken voorgeschoteld. Verschillende geluiden nemen je mee naar het platteland. Naar een boer uit de omgeving, die begint te vertellen. De boer die het eten dat op het bord ligt verbouwd heeft. Je proeft en je luistert, glimlacht of fronst. Je proost met je tafelgenoten, wenst elkaar eet smakelijk en praat na afloop met elkaar na over de verhalen die je hebt gehoord.

Van Riek tot Vork brengt de bezoeker op een speelse manier dichterbij de boer en legt de link tussen dat wat je eet en waar dat vandaan komt. De bezoekers aan de tafel zullen die dag gastvrij ontvangen worden door boeren en boerinnen uit IJsseldelta, Vechtdal, Salland en IJsselvallei.

Van Riek tot Vork wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:
Rabobank IJsseldelta, Rabobank Vaart en Vechtstreek, LTO Noord, Boert Bewust, Agrifirm, Ausnutria Dairy, For Farmers, De Heus, ABAB, Lactalis Leerdammer, provincie Overijssel en Leader, Europees fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners