Welkom op de website van Vechtdal

23 april 2019

Vechtdal Boert Bewust breidt uit met Tuinderij Van der Kolk

Tuinderij van der Kolk opende afgelopen zaterdag het aspergeseizoen met een aspergeproeverij en de onthulling van het Vechtdal Boert Bewust bord. Wethouder Jan Uitslag onthulde het bord in bij zijn van uiteraard Ernie van der Kolk, het team van Vechtdal Boert Bewust en de vele bezoekers van die dag.

Van der Kolk teelt diverse soorten fruit, waaronder aardbeien, frambozen, bramen, appels, en peren en hij heeft een aantal hectares met asperges.
‘Door de jaren heen werd de vraag naar zachtfruit groter gedurende het jaar. Inmiddels de tuinderij zo ingericht, dat een groot deel van het jaar aardbeien en frambozen wordt verkocht’, aldus Ernie.
Hij probeert de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan. Zo is de aspergekever een plaag die de aspergeteelt bedreigt, maar juist in die periode worden de zwaluwen actief en vreten zij de kevers op.
Fruit dat niet direct geschikt is voor verkoop, vanwege een beschadiging, of wat overgebleven is, wordt niet weggegooid, maar wordt verwerkt tot jam, saus, sap, wijn of likeur.
Deze producten worden weer verkocht in de winkel die bij de tuinderij hoort. Van der Kolk vindt het belangrijk om open te staan voor de consument, contact met ze te hebben en te luisteren naar hun wensen en vragen. Dat is voor hem de reden om zich aan te sluiten bij Vechtdal Boert Bewust!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners