Welkom op de website van Vechtdal

19 november 2018

Vechtdalgranen Boert Bewust in het Vechtdal

Vechtdalgranen Boert Bewust in het Vechtdal

Afgelopen zaterdag 17 november werd het eerste Vechtdal Boert Bewust bord van de Gemeente Ommen geplaatst! En wel bij het bedrijf van Eddie Schwieters; Vechtdalgranen! Op feestelijke wijze werd het tweede Vechtdal Boert Bewust bord geplaatst op zijn locatie bij Manege Laarbrug. Voor Vechtdalgranen dus een primeur want zij zijn hiermee de eerste Vechtdal Boert Bewust deelnemer van de Gemeente Ommen.
De onthulling stond in samenhang met de Boerenmarkt op Landgoed Vilsteren, een plek waar o.a. de Vechtdalgranen werden verkocht.

Vechtdal Boert Bewust was daar uiteraard ook aanwezig en serveerde vanuit een foodtruck overheerlijke pompoensmoothie, gemaakt van producten uit de regio, samengesteld door Herberg De Klomp.
Op het bedrijf van Schwieters werd er door Marlies Dogger van het Vechtdal Boert Bewust bestuur uitleg gegeven over de leuke en uitgebreide leskisten voor basisscholen die Vechtdal Boert Bewust aanbiedt! Eddie Schwieters gaf de aanwezigen een uitleg over de speltmolen van het bedrijf en Bakkerij van der Most was aanwezig met (h)eerlijke broden die zijn gemaakt van de Vechtdalgranen. Kortom er was genoeg te beleven die dag, zowel op de locatie van Vechtdalgranen als die van de Boerenmarkt!

Onthulling tweede Vechtdal Boert Bewust bord in het Vechtdal

Met de onthulling van het 2e Vechtdal Boert Bewust bord is het initiatief verder uitgerold in de streek. Na de plaatsing van het eerste bord bij Markhorst Bloembollen in Brucht was het nu de eer aan Eddie Schwieters van Vechtdalgranen.
Schwieters verbouwd zijn Vechtdalgranen op o.a. landbouwgrond van het Landgoed Vilsteren, waar de Boerenmarkt afgelopen zaterdag plaatsvond. Deze dag konden de bezoekers tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen hoe de Vechtdalgranen worden opgeslagen en verwerkt. Het Vechtdal Boert Bewust bord werd rond de middag onthuld door Meine Fernhout, lid van de Raad van Advies van Vechtdal Boert Bewust. Daarnaast zorgde Vechtdal Boert Bewust voor ludiek vervoer met een huifkar tussen Manege Laarbrug en Landgoed Vilsteren!

Boert Bewust is een landelijke beweging die ontstaan is in de Gelderse Vallei, om verbindingen tot stand te brengen tussen boeren en burgers (de maatschappij). Inmiddels rolt de Stichting “Boert Bewust” dit concept landelijk uit en is op 27 september van dit jaar Vechtdal Boert Bewust gelanceerd met de onthulling van het eerste bord en afgelopen zaterdag is daar de tweede deelnemer aan toegevoegd.
In de nabije toekomst zult u wellicht steeds meer Vechtdal Boert Bewust borden voorbij zien komen in het Vechtdal bij de deelnemers en samenwerkingspartners.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners

Onze gouden partners